USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Yurdun birçok bölgesinde 'Süslü Kadınlar Bisiklet Turu' düzenlendi

Bisikletlerini balon ve çiçeklerle süsleyen kadınlar, bisiklet kullanımı konusunda farkındalık oluşturmak için pedal çevirdi.

Yurdun birçok bölgesinde 'Süslü Kadınlar Bisiklet Turu' düzenlendi
19-09-2021 18:34
Genel
.w3-content { max-width: 100%; margin: auto;} .w3-tooltip, .w3-display-container {position: relative;} .w3-black, .w3-hover-black:hover { color: #fff!important; background-color: #000!important;} .w3-display-left { position: absolute; top: 50%; left: 0%; transform: translate(0%,-50%);-ms-transform: translate(-0%,-50%);} .w3-display-right { position: absolute; top: 50%; right: 0%; transform: translate(0%,-50%);-ms-transform: translate(0%,-50%);} .w3-btn, .w3-button {-webkit-touch-callout: none;-webkit-user-select: none; -khtml-user-select: none;-moz-user-select: none; -ms-user-select: none;user-select: none;} .w3-btn, .w3-button {border: none;display: inline-block;outline: 0;padding: 8px 16px;vertical-align: middle;overflow: hidden;text-decoration: none;color: inherit;background-color: inherit;text-align: center;cursor: pointer;white-space: nowrap;}İzmir'de, "Süslü Kadınlar Bisiklet Turu"nun 9'uncusu yapıldı

Gaziantep'te bisiklet kullanımını yaygınlaştırmak ve farkındalık oluşturmak amacıyla "Süslü Kadınlar Bisiklet Turu" düzenlendi.

"Avrupa Hareketlilik Haftası" kapsamında gerçekleşen etkinlikte, renkli kıyafetler giyerek bisikletlerini balon ve çiçeklerle süsleyen yaklaşık 60 kadın, Masal Parkı'nda bir araya geldi.

Kadınlar, polis ****u eşliğinde parkta pedal çevirdi.

Organizasyon sorumlusu Şule Sayın, gazetecilere yaptığı açıklamada, bisikletin günlük hayatın bir parçası olması gerektiğini söyledi.

Etkinliğin 150 farklı şehirde eş zamanlı düzenlendiğini ifade eden Sayın, "Gaziantep'te 2019 yılında ilkini düzenlemiştik. Bu yıl ikincisini düzenledik. Sokakların egzoz yerine çiçek kokmasını istiyoruz ve kadınların bisikletlerle sokaklarda var olmasını istiyoruz. Bu yüzden her yıl eylül ayında bu turumuzu düzenliyoruz." dedi.

Edirne

Saraçlar Caddesi'ndeki Atatürk Anıtı önünde bir araya gelen kadınlar bisikletlerini balon ve çeşitli objelerle süsledi.

Organizasyon sorumlusu Esranur Demircan, gazetecilere yaptığı açıklamada, amaçlarının bisikletin günlük hayatın bir parçası olmasına dikkat çekmek olduğunu söyledi.

Kadınların toplumda daha fazla görünürlüğünü sağlamak ve güvenli bisiklet sürmeye ilişkin altyapı taleplerini dile getirdiklerini belirten Demircan, "Biz binlerce kadın, pedallarımızın itici gücünü tüm toplumda göstermek istiyoruz. Çocuklarımıza daha temiz ve yaşanabilir dünya bırakmak için elimizden geleni yapmak istiyoruz. Kadınların toplumda daha görünür olması ve sorumluluk almasını istiyoruz. Tura katılan ve destek veren herkese teşekkür ediyoruz." diye konuştu.

Demircan, turun bu yıl dünyada 30 ülkede 150 şehirde eş zamanlı gerçekleştirildiğini hatırlattı.

Konuşmaların ardından, erkeklerin de aralarında yer aldığı yaklaşık 60 bisikletli, Saraçlar Caddesi'ni geçerek turun sonlanacağı Edirne Garına ulaştı.

Karabük

Köyiçi Meydanı'nda bir araya gelen kadınlar, bisikletlerine "Bisiklet En İyi Psikologdur", "Bisiklet Ayaklarınızı Yerden Keser" ve "Egzoz Kokusuna Karşı Parfüm Kokusu" yazılı dövizler astı.

Renkli kıyafetler giyen kadınlar, daha sonra balon, çiçek ve oyuncaklarla süsledikleri bisikletleriyle tur attı.

Etkinliğin Safranbolu'daki temsilcisi Zülfiye Eraslan Özcan, yaptığı konuşmada, turun bu yıl yaklaşık 30 ülke ve 150 şehirde yurt içi ve dışında eş zamanlı düzenlendiğini söyledi.

Bisikletin doğa dostu ulaşım aracı olduğunu vurgulayan Özcan, yoğun kent trafiğine çözüm olabileceğini kaydetti.

Tekirdağ

Rengarenk süslenmiş bisikletlerine binen katılımcılar, sahil dolgu alanından Tekirdağ Yelken İhtisas Kulübü önüne giderek başlangıç noktasına kadar yaklaşık 7 kilometre pedal çevirdi.

Organizasyon sorumlusu Gül Canertürk, gazetecilere yaptığı açıklamada, turun farkındalık oluşturmak için düzenlendiğini söyledi.

Kadınların bisikletle daha fazla gezebilmesini sağlamak amacıyla etkinliğin anlamlı olduğu belirten Canertürk, "Süslü Kadınlar Bisiklet Turları 9 yıldır yurt içi ve yurt dışında düzenleniyor. Bu yıl da turumuz 30 ülkede 150 şehirde eş zamanlı yapılıyor." dedi.

Tekirdağ'daki turda renkli görüntüler yaşandığını dile getiren Canertürk, katılımcılara teşekkür etti.

Bilecik

Polis ****u eşliğinde başlayan bisiklet turu, Atatürk Bulvarı ile Tevfikbey ve Cumhuriyet caddelerinden geçilerek Cumhuriyet Meydanı'nda sona erdi.

Etkinlik alanına gelen Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin, gazetecilere yaptığı açıklamada, turu geçen yıl yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle düzenleyemediklerini söyledi.

Bu organizasyonun uluslararası bir öneminin olduğunu belirten Şahin, "Biz de şehrimizde bunu yapıyoruz. Daha da büyüterek yapacağız. Bu konuda Sağlıklı Kentler Birliğinde Bilecik'in ödülleri var. Bu etkinlik bize çevreciliği de araçtan uzaklaşıp yürümeyi, spor yapmayı ve bisiklete binmeyi de özendiriyor." dedi.

Organizasyon sorumlusu Pınar Atalay ise tura katılanlara ve destek verenlere teşekkür etti.

Gelini ve torunuyla etkinlikte yer alan Hatice Özünlü (63), gençlik yıllarından itibaren bisiklete bindiğini dile getirerek, "Fırsat buldukça biniyorum. Bisiklet sürmeyi çok seviyorum." ifadesini kullandı.

Turun ardından katılanlar, zumba etkinliğiyle eğlenceli anlar yaşadı.

Düzce

Anıtpark Meydanı'nda buluşan kadınlar, bisikletlerine "Süslü Kadınlar" ve "Bisiklet En Çok Kadına Yakıştı" yazılı dövizler asarak müzik eşliğinde bir süre eğlendi.

Renkli kıyafet giyen kadınlar, daha sonra balon, çiçek ve oyuncaklarla süsledikleri bisikletleriyle şehir turu attı.

Grup temsilcisi Yıldız Gür Güner, gazetecilere, etkinliğin 150 şehir ve 80 ülkede eş zamanlı yapıldığını söyledi.

Düzce'de 5 yıldır bu organizasyonu düzenlediklerini anlatan Güner, "Kadınlar olarak toplumda görünmeliyiz ve trafikte saygınlığımız olmalı diye düşündük. 'Kadın sokağa çıkarsa her şey değişir.' dedik ve pedal çevirmeye karar verdik. 2013 yılında İzmir'de başlayan süslü kadınlar bisiklet turumuz, büyüyerek dünyaya yayıldı." diye konuştu.


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler